Project Beyond

See prototype

Dit project was een opdracht van gemeente Amsterdam, het was echt een zeer leerzame ervaring om met gemeente Amsterdam samen te werken!

We hebben een probleem onderzocht dat overlast zou veroorzaken op een plein in Amsterdam. Wij hebben gekozen voor het Beuningenplein. Het probleem dat wij hier zijn tegengekomen waren jongen kinderen (8-16 jaar) die overlast veroorzaakten door pesterij (expres uit verveling naar mensen schieten met een bal). Het ging vooral over wat er met deze kinderen later terecht zou komen in de maatschappij. Dat de kinderen nu al sterk vervelend gedrag toonde zonder iemand die op hun letten.

Wij hebben een interactieve installatie gebouwd voor de kinderen, dit is een afleiding zodat ze geen vervelend gedrag meer zullen vertonen op het plein. Daarnaast heb ik een applicatie ontwikkeld voor de bezoeker van het plein om verschillende meldingen door te geven als er dingen goed of fout gingen op het plein. Wij probeerden juist vanuit positieve feedback te werken omdat dit de beste manier was om ervoor te zorgen dat de kinderen zich zouden gedragen.

Voor de gemeente hebben we een dashboard gemaakt waar alle gegevens over het plein kunnen worden bijgehouden.

Wij hebben voor dit project de prijs gewonnen van best uitgewerkte en gepresenteerde project.